Predstavitev narodov

Avtor Jure Bradeško , . objavljeno v Gasilska olimpiada

narodi V tednu 18. mladinske gasilske olimpijade je potekala tudi predstavitev vseh sodelujočih držav pod imenom Predstavitev narodov. Kulturno najbolj pester dogodek je imel tudi tekmovalni značaj. Predstavljamo vam nekaj insertov s petkove revije, ki so jo pripravili mladi iz vse Evrope.

Taborska olimpiada

Avtor Žarko Nanjara , . objavljeno v Gasilska olimpiada

logo_florjan_150Še istega dne po tekmovanju 18. mladinske gasilske olimpiade so se navdušeni mladi gasilci zbrali na Taborni olimpiadi. Njen cilj je, da se mladi na športen in zabaven način družijo in vzpostavijo stik še z drugimi nastopajočimi ekipami.

Olimpijske novice petek 22.7.2011

Avtor Tina Kotnik , . objavljeno v Gasilska olimpiada

logo_ctif_krivulje

V prvem delu dneva se je celotna taborska posadka opravila k ogledu slovenske znamenitosti Postonjske Jame.

Die erste Haelfte desTages began mit der Abreise aller Jugendlagerteilnehmer zur Hoehle Postojna, einer der slowenischen Natursehenswuerdigkeiten.

First part of the day began with the journey of all members of youth camp to Cave Postojna, one of the wonders of nature in Slovenia.

Anketa med mladimi gasilci

Avtor Maruša Hrovat , . objavljeno v Gasilska olimpiada

 

logo_florjan_150Torek je bil na 18. Mladinski gasilski olimpijadi namenjen predvsem treningom, zato smo se odpravili na stadion, kjer smo tekmovalcem in njihovim spremljevalcem zastavili nekaj vprašanj.

play_klapa

Izjemen uspeh naših mladink in mladincev!

Avtor Marko Pograjc , . objavljeno v Gasilska olimpiada

logo_florjan_150Po razburljivem četrtkovem tekmovanju v vaji z ovirami in v štafeti na 400 m z ovirami smo v petkovem jutru z nestrpnostjo pričakali uradne rezultate 18. mladinske gasilske olimpijade. Ti so potrdili sanjski razplet, saj smo pri mladinkah prvič v zgodovini mladinskih gasilskih olimpijad slavili kar dvojno zmago. Olimpijske prvakinje so postale mladinke PGD Pameče-Troblje, drugo mesto pa so osvojile mladinke PGD Zbilje. Za popoln uspeh so poskrbeli še mladinci PGD Pameče-Troblje, ki so z zaostankom pičlih 9 stotink točke osvojili drugo mesto. V obeh kategorijah je skupaj nastopilo 40 enot iz 20 držav.

Spominska soba

, . objavljeno v Gasilska olimpiada

logo_ctif_krivulje

PRIDIH VAŠE REPREZENTANCE V SPOMINSKI SOBI 18. MLADINSKE GASILSKE OLIMPIJADE

DER HAUCH VON EUEREM MANNSCHAFT IM GEDENKZIMMER DER 18. INTERNATIONALEN FEUERWEHRBEGEGNUNG

THE TOUCH OF YOUR REPRESENTATION IN THE COMMEMORATIVE ROOM OF THE 18th INTERNATIONAL COMPETITIONS FOR CADET CORPS

Ostale novice tega tedna