Gozdne kolesarske poti

Avtor Bori Grabovac Morse, Miha Janež , . objavljeno v Politika in občina

Okolju in denarnici prijazno kolesarjenje v naravi ima vse več pristašev. Tem se v prihodnosti obeta nova kolesarska pot skozi Kočevski Rog in Gorjance vse do Kolpe.

Ničelna toleranca

Avtor Bori Grabovac Morse, Miha Janež , . objavljeno v Politika in občina

Na eni strani Kočevska gradi turistično zeleno destinacijo, na drugi nekateri podjetniki svoje odpadke zakopavajo v taistem zelenju. Občinski svetniki so si enotni: za to velja ničelna toleranca.

Kogeneracija

Avtor Bori Grabovac Morse, Semir Kantarević , . objavljeno v Politika in občina

Nov sistem kogeneracije, - gre za javno-zasebno kočevsko- italijansko partnerstvo, bi lahko prepolovil ceno energije v kočevski občini.

Voda za vse

Avtor Bori Grabovac Morse, Alen Udovč , . objavljeno v Politika in občina

Julija letos bodo začeli z enoletnim poskusnim obratovanjem novega vodovodnega sistema, ki pokriva občine Sodražica, Ribnica in Kočevje.

Dan državnosti

Avtor Nastja Gorjup, Lovro Bradeško, Bori Grabovac Morse , . objavljeno v Politika in občina

25. junija 1991 je Slovenija formalno postala neodvisna država. Tega dne je slovenski parlament sprejel temeljno ustavno listino o njeni samostojnosti in neodvisnosti.

Novi kočevski poslanec

Avtor Bori Grabovac Morse, Alen Udovč , . objavljeno v Politika in občina

Državnozborske volitve so naplavile kar nekaj imen s Kočevskega. Med njimi so bili Luka Bubnjić, Janko Veber, Vincenc Janša, Marko  Rovan. Uspelo pa je le enemu, Predragu Bakoviću (SD). Čestitke!

Nov rebalans

Avtor Bori Grabovac Morse, Lovro Bradeško , . objavljeno v Politika in občina

Na Občini Kočevje so zadovoljni tako z zaključnim računom kot proračunom, pri investicijah pa nas prekaša le postojnska občina.

Ostale novice tega tedna