»Ostajam v občinskem svetu«

Avtor Žarko Nanjara , . objavljeno v Politika in občina

Marko Vizjak je na sinočnji tiskovni konferenci predstavil svoja videnja o delovanju občinskega sveta, stanju v Občinskem odboru SDS ter sodelovanju s koalicijo.

Po mnenju Marka Vizjaka gre v občinskem svetu za spopad razvojnih koncept. Sam trdi, da že vrsto let zagovarja razvoj biogospodarstva s poudarkom na trajnostnem razvoju, kjer ima Kočevska izredne naravne danosti, za mnoge projekte, ki jih je predlagal, pa ni dobil podpore. Po Vizjakovih besedah lista Moja Kočevska in župan zastopata interese kočevske elite in kljub obljubam na področju gospodarstva nista »storila praktično nič«.

Ozrl se je tudi na pogovore o oblikovanju koalicije, ki so letos poleti stekli na pobudo Petra Pirca (Moja Kočevska). Ti so bili uspešni do točke, kje je Vizjak »zahteval podžupansko mesto za področje kmetijstva in turizma«. Sam pravi, da je bila zahteva glede na njegovo znanje in izkušnje povsem upravičena, a trdi, da so se »spet vmešali botri iz ozadja in dogovor je tik pred podpisom o sodelovanju propadel«. Po njegovih besedah je nasprotovanje prišlo iz vrst SDS.

Prav tako za novi Občinski odbor SDS trdi, da »ni samostojen, ker ga vodijo iz drugih občin, v Kočevju pa je povsem pod vplivom župana in liste Moja Kočevska«.

Na koncu dodaja: »Ostal bom v občinskem svetu, kjer bom še naprej zagovarjal preglednost rabe javnega denarja in deloval v korist občanov, za kar sem nenazadnje dobil tudi mandat velikega števila volivcev«.

Ostale novice tega tedna

Celotni tedniki