Država zopet obljubila denar

Avtor Žarko Nanjara , . objavljeno v Politika in občina

Vlada naj bi danes zagotovila denar za obnovo šole.

Župan je novinarje na današnji tiskovni konferenci obvestil, da je od vlade prejel obljubo, da bo denar za sanacijo pogorele šole zagotovljen. Na današnjem sestanku obeh ministrov, pristojnih za financiranje investicije, šolskega in finančnega, je bilo dogovorjeno, da se tekom današnjega dne zagotovijo obljubljena sredstva v višini 1,3 milijona evrov za dokončanje obnove osnovne šole Stara Cerkev.

Vladimir Prebilič po tiskovni konferenci

Zapleti s financiranjem so se začeli lani, ko je ministrstvo sporočilo, da tisti trenutek denarja za obnovo nima, bo pa zagotovljen naslednje leto. Takrat je občina po pogovoru z ministrstvom pogodbo podpisala, a le za tisti del, ki ga krijejo občinska sredstva. Pogodba naj bi bila v celoti podpisana 4. aprila, kar pa se ni zgodilo.

Janko Veber je v včerajšnjem dopisu za e-Utrip župana obtožil, da odgovornost za zamudo pri gradnji prelaga na državo. Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je Vebra obvestil, da je s prerazporeditvijo sredstev znotraj ministrstva zagotovil 350 tisoč evrov za potrebe investicije rekonstrukcije osnovne šole. V teku naj bi bilo tudi usklajevanje za zagotovitev sredstev iz državne proračunske rezerve. Veber je informacije prenesel vodstvu šole.


Janko Veber na torkovi seji občinskega sveta

Župan je dejal, da je na podlagi vseh informacij s strani izvajalca in podatka z ministrstva, da virov za obnovo ni, sklical interventni sestanek z vodstvom šole, svetom zavoda in svetom staršev. Nadaljuje, da je informacijo o dodatnih sredstvih prejel s strani ravnateljice Sonje Veber, tovrstna dogovarjanja naj bi se sklepala brez vednosti občine.

Ostale novice tega tedna

Celotni tedniki