Otroški smučarski park v Dolgi vasi

Avtor Naročena objava , . objavljeno v Turizem

DSC01608 

Kočevski otroci bodo znova smučali pri Brunarici. Občina Kočevje si je na pobudo župana dr. Vladimirja Prebiliča zelo prizadevala, da bi smučišče usposobila za Otroški smučarski park, ki bo namenjeno našim najmlajšim do starosti 12. let.

 

Z veliko entuziazma in volje, da bi na smučišču, kjer je v najboljših časih smučalo tudi do 2000 ljudi, znova pognali naprave in privabili smučarje, se je ta želja župana in občinske uprave, danes uresničila.

 

Vreme še dodatno skrbi, da bo prepotrebna dovoljšnja debelina snega zagotavljala vse pogoje za stoodstotno ureditev smučišča. Tudi  teptalec za urejanje smučine znova deluje, zato bo proga utrjena, Občina si je za zagotovitev delovanja smučišča sposodila tudi top za zasnežitev.

 

Sicer pa  je investitor  projekta Občina Kočevje, ki je smučišče v upravljanje zaupala  Zavodu za šport Občine Kočevje, investicijo ocenila na 80.000,00 Eur. Sredstva je porabila za popravilo teptalca za ravnanje in urejanje smučine, vse potrebne elektro instalacije, nakup 57 metrov dolgega traku-vlečnice, igralnih dodatkov ter montažo in izdelavo celotnega smučarskega parka. Urejena je tudi nočna osvetlitev, saj smučišče med tednom obratuje med 15. in 19. uro, za praznike in vikende pa od 10. do 16. ure. V smučarskem parku Kočevje pri Brunarici bo urejena tudi zaščita parka, varovanje in posebna pravila, ki bodo veljala za vse obiskovalce (obvezna čelada, omejitev starosti, hitrost …).

Predvidena je tudi simbolična urna ali dnevna vstopnina.

Občina Kočevje

 

Ostale novice tega tedna

Celotni tedniki