Delamo ali se delamo, da delamo?

Avtor Bori Grabovac Morse, Semir Kantarević , . objavljeno v Gospodarstvo

Pregovorna slovenska pridnost pri produktivnosti ne pomaga, saj smo po delovnih urah med prvimi, po učinkovitosti pa med zadnjimi v svetu. Ostaline fevdalnega sistema očitno še niso minile. 

Visok mednarodni obisk

Avtor Bori Grabovac Morse, Nastja Gorjup , . objavljeno v Gospodarstvo

Prvi obisk kakšnega japonskega zunanjega ministra Slovenije in Kočevja je prinesel pogovore o gospodarskem in znanstvenem sodelovanju med državama. 

Najskrbnejši lastnik gozda

Avtor Bori Grabovac Morse, Semir Kantarević , . objavljeno v Gospodarstvo

Z velikolaškega konca prihaja letošnji najskrbnejši lastnik gozdov Aleš Prijatelj. Ta poleg 20 ha kmetijskih površin gospodari še na 15 ha gozda, na pomoč pa rad priskoči tudi sosedom.

Dan odprtih vrat SiDG

Avtor Nastja Gorjup, Lovro Bradeško , . objavljeno v Gospodarstvo

Zavod za gozdove odkaže drevje, nato pa ga Slovenski državni gozdovi posekajo in odpremijo. Z najsodobnejšim kompletom strojne sečnje so gozdarji razložili, kako takšno delo poteka.

Podjetniški forum

Avtor Igor Rančigaj , . objavljeno v Gospodarstvo

Kako »hitra« je lahko cesta do Ljubljane, kako do ugodnega financiranja podjetij in načrti domačih gospodarstvenikov. O vsem je bilo slišati na podjetniškem forumu, ki ga je gostilo Kočevje.

Yaskawa Kočevje

Avtor Igor Rancigaj, Nastja Gorjup , . objavljeno v Gospodarstvo

Težav s kadri v japonskem podjetju Yaskawa, ki je tudi uradno odprlo svoja vrata v Kočevju, ni, pravijo pristojni, ki bodo zaposlovali tudi v razvojnem oddelku.

Nepovratna sredstva 2019

Avtor Bori Grabovac Morse, Luka Štuhec , . objavljeno v Gospodarstvo

Novih 130 000 evrov je na razpolago za pospešek kočevskega gospodarstva. Večina denarja je namenjena začetnim in širitvenim investicijam.

Ostale novice tega tedna